Transport Online - Belg opgepakt voor poging tot overval bij Brink's

Belg opgepakt voor poging tot overval bij Brink's

Belg opgepakt voor poging tot overval bij Brink's
06-09-2013 11:09 | Criminaliteit | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Een 39-jarige Belg is woensdag in Charleroi opgepakt voor het voorbereiden van een overval op een gelddepot van Brink's in oktober in Houten. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij een gewelddadige overval in Duitsland. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

In het onderzoek naar de overvalspoging kwam de Belg in beeld. Op verzoek van het Openbaar Ministerie werd vervolgens dna bij hem afgenomen. Zijn profiel bleek niet alleen overeen te komen met de sporen in Houten maar ook met sporen die waren achtergebleven na een gewelddadige overval in het Duitse Duren.

In Duren werd in maart vorig jaar een gelddepot overvallen met behulp van explosieven en automatische vuurwapens. De overvallers namen zo'n twee miljoen euro mee. Het gebouw raakte zwaar beschadigd en personeelsleden van het depot raakten gewond.

Zover kwam het in Houten niet. Bij de poging werd door minimaal twee mannen een gat geknipt in het hekwerk van Brink's. Twee waardetransportwagens werden vervolgens voorzien van camera's. Die waren bestemd om informatie te verzamelen voor de uiteindelijke overval.

Eerder dit jaar werd al een handlanger van de Belg veroordeeld voor het voorbereiden van de overval op het filiaal van Brink's. De veroordeelde, eveneens afkomstig uit Charleroi, moest van de rechtbank in Utrecht twee jaar de cel in.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions