Clicky


Grote brand bij plasticfabriek Promens in Zevenaar

Grote brand bij plasticfabriek Promens in Zevenaar [+foto&video]
06-09-2013 09:23 | Algemeen | auteur De Redactie

ZEVENAAR (Novum) - De grote brand die vrijdagochtend woedde in een plasticfabriek in Zevenaar is onder controle. Het sein brand meester is gegeven, meldde de brandweer even voor 11.30 uur. Het nablussen neemt nog enige tijd in beslag. In het afgezette gebied rondom de brand is asbest vrijgekomen, meldt de gemeente Zevenaar.

Bij de brand in het bedrijf Promens aan de Einsteinstraat deden zich explosies voor. Een hal van het pand is volledig uitgebrand, een tweede hal liep schade op. Er vielen geen gewonden.

Het vuur ontstond rond 06.15 uur bij het naastgelegen bedrijf Speck Pompen en sloeg daarna over naar Promens. Het pand van de leverancier van pompen is geheel verwoest, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. In totaal ging achtduizend vierkante meter in vlammen op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bij de brand kwam veel rook vrij. In het afgezette gebied rond de brand is asbest vrijgekomen, meldt de gemeente Zevenaar. Volgens de brandweer zijn geen hoge concentraties schadelijke stoffen gemeten.

Brand Zevenaar
©Foto: Twitter/Jasper Peters

De gemeente waarschuwt verder dat vrijgekomen roetdeeltjes mogelijk schadelijke stoffen kunnen bevatten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzoekt de schadelijkheid. Boeren wordt geadviseerd hun vee binnen te halen en hooi moet niet worden geoogst tot bekend is wat er in de roetdeeltjes zit.

Het treinverkeer werd vrijdagochtend gehinderd door de brand. Tussen Zevenaar en Wehl reden geen treinen maar bussen. Even na 11.15 uur reden de treinen weer, liet Arriva weten.