Clicky


Bestuursleden opgepakt voor miljoenenfraude pgb's

Bestuursleden opgepakt voor miljoenenfraude pgb's
05-09-2013 19:17 | Misdaad | auteur De Redactie

(Novum) - Drie bestuursleden van een stichting in Zuidoost-Brabant zijn maandag opgepakt voor een miljoenenfraude met persoongebonden budgetten (pgb's). Dat meldt het functioneel parket van het Openbaar Ministerie donderdag. De stichting richt zich op de opvang en ondersteuning van jongeren uit minderheidsgroeperingen.

De verdachten zijn een 52-jarige vrouw uit Eindhoven, de voorzitter van de stichting, een 53-jarige man uit Eindhoven en een 27-jarige Rotterdamse. De voorzitter benaderde vermoedelijk sinds 2007 kwetsbare mensen en vroeg een pgb voor hen aan. De drie verdachten zorgden ervoor dat het geld grotendeels bij henzelf terechtkwam. De fraude bedraagt volgens het OM zo'n twee miljoen euro.

De woningen van de drie verdachten werden maandag doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op administratie, een auto, tienduizend euro aan contanten en onroerend goed. De 52-jarige vrouw werd donderdag door de rechter-commissaris in Den Bosch langer vastgezet.

Met een pgb kunnen mensen zorg, begeleiding of hulp inkopen. Zorgbehoevenden kunnen iemand machtigen om die hulp voor hen aan te vragen. De zaak kwam aan het rollen na een aangifte door zorgverzekeraar CZ.