Clicky


BLN krijgt formeel vorm

BLN krijgt formeel vorm
05-09-2013 16:24 | Algemeen | auteur De Redactie

Vandaag zijn in Rotterdam de statuten voor de nieuwe branchebrede binnenvaartorganisatie “Binnenvaart Logistiek Nederland” ondertekend. Daarmee is een belangrijk fundament gelegd voor de start van BLN in januari 2014. Aan boord van een binnenvaartschip zetten de bestuursleden van de BinnenvaartBrancheUnie, Koninklijke Schuttevaer en een groep varende ondernemers hun handtekening onder de formele oprichting van BLN. Bij de ondertekening werd ook de nieuwe voorzitter Piet IJssels voorgesteld. De kersverse voorzitter presenteerde zijn nieuwe bestuur en gaf BLN visueel vorm met de onthulling van het logo.

Het kantoor van het Havenbedrijf Rotterdam en een drietal verschillende schepen aan de Wilhelminakade waren donderdag 5 september het decor van de oprichting van de nieuwe branchebrede organisatie. Op de 17e etage van het havenkantoor volbracht Arie Kraaijeveld als voorzitter van het transitiecomité zijn taak met de oprichting van BLN. “Het was een lange mars naar het punt waar we nu zijn. De basis om samen verder te werken aan een sterke branchevereniging in de binnenvaart is er nu. Ik heb er alle vertrouwen in dat het onder leiding van Piet IJssels een mooie club zal worden”.

Als oud-burgemeester van riviergemeente Gorinchem en met familieleden in de binnenvaart is Piet IJssels de sector niet vreemd. Zo was hij als bestuurder sterk voorvechter voor goede binnenvaartfaciliteiten in zijn gemeente. Voor zijn burgemeesterschap in Gorinchem was Piet IJssels bestuurder in de gemeente Alkmaar.

Na de inspirerende toespraken van de heren Kraaijeveld en IJssels werden heel toepasselijk de handtekeningen gezet aan een tafel aan boord van de binnenvaartschepen. Vervolgens werd op spectaculaire wijze het logo van BLN met de kraan van het ms Transferium uit een naastgelegen schip getakeld. Het nieuwe logo van BLN representeert op visuele wijze alle verschillende identiteiten die als stippen in de organisatie bij elkaar komen.

Niet alleen het logo, de nieuwe voorzitter maar ook het bestuur van BLN werd bekend gemaakt na ondertekenen van de statuten. De bestuurssamenstelling ziet er als volgt uit:

Voorzitter: Piet IJssels, Vice Voorzitters: Roland Kortenhorst en Ype Dijkstra. Bestuursleden: John Janssen, Henry Wolthuis, Marius van Dam, Eric van Dam, Sjaak Oudakker, Henry Morren, Jan Kruisinga, Henk Wanders en Anton de Bruijn.