Clicky


Boeing verwacht verdriedubbeling Chinese vloot

Boeing verwacht verdriedubbeling Chinese vloot
05-09-2013 13:54 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

BEIJING (Novum/AP) - De vloot van Chinese luchtvaartmaatschappijen verdriedubbelt de komende twintig jaar. Die verwachting sprak de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing donderdag uit. De maatschappijen hebben meer vliegtuigen nodig door de sterke economische groei van het land en de stijgende toeristische bestedingen.

Chinese luchtvaartmaatschappijen kopen tot 2032 zeven procent meer vliegtuigen op jaarbasis, stelt Boeing in een jaarlijkse toekomstverwachting. In totaal zouden ze de komende twee decennia 5580 vliegtuigen aanschaffen voor in totaal 780 miljard dollar (590 miljard euro). China zou daarmee goed zijn voor een zesde van de verkopen wereldwijd van Boeing.

Door het toerisme in China en reizen binnen Azië zal de vraag naar kleine passagiersvliegtuigen toenemen, aldus Boeing. De vraag naar grotere toestellen stijgt door de toenemende langeafstandsvluchten van en naar China.

Boeing meldde begin juni al dat het aantal vliegtuigen van de Amerikaanse bouwer wereldwijd toeneemt van twintigduizend nu naar ruim 41 duizend in 2032. Het gaat dan vooral om kleine vliegtuigen die negentig tot 230 passagiers kunnen vervoeren.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)