Clicky


DHL lanceert day definite groupage service in Europa

DHL lanceert day definite groupage service in Europa
05-09-2013 10:39 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BONN - DHL Freight, een van de toonaangevende vrachtvervoerders in Europa, introduceert een nieuwe hoogwaardige Eurapid-service. De service biedt day definite doorlooptijden en gegarandeerde en zekere vertrektijden voor less-than-truckload shipments (LTL). De dienst omvat ook een volledige end-to-end visibility en een eenvoudige tariefstructuur. Eurapid is sinds het begin van de maand beschikbaar en levert centraal georganiseerde, directe verbindingen tussen de grootste economische centra in Europa. De nieuwe service is beschikbaar voor pan-Europese LTL-zendingen tot 2,5 ton.

“Onze klanten willen een hogere frequentie, een proactieve klantenservice en extreem betrouwbare leveringen voor hun steeds geavanceerdere supply chain concepten.

Korte product life cycles, in bijvoorbeeld de technology of fashion en apparel business, zijn een andere reden voor deze groeiende vraag. Daarom lanceert DHL nu Eurapid, om klanten een day-definite commitment en een gebruikseenvoudige oplossing te bieden,’ zegt Amadou Diallo, CEO DHL Freight Global.

DHL Eurapid stelt klanten in staat hun business te koppelen aan de belangrijkste markten in Europa. De nieuwe service is al beschikbaar in 14 landen, waaronder Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De nieuwe Eurapid-service dekt daarmee  alle belangrijke economische centra in Europa die samen goed zijn voor 74% van de import- en exportvolumes. De komende maanden zullen nog meer regio’s aan het netwerk worden toegevoegd.

Zendingen met Eurapid worden met prioriteit behandeld, wat resulteert in zeer concurrerende doorlooptijden voor de klant (bijv. Nederland naar Milaan binnen 48 uur). Zendingen kunnen eenvoudig gevolgd worden via DHL Activetracing, een smartphone app, en worden volgens een vaste dienstregeling vervoerd. Bovendien is er een speciale klantenservice voor Eurapid voor boekingen, tariefaanvragen en andere servicevragen. Het serviceteam bewaakt continu de on-time delivery en informeert klanten proactief. Same-day pick-up voor zendingen die vóór 12 uur ’s middags worden geboekt, same-day leveringsinformatie en standaard end-to-end rapportages van doorlooptijden worden eveneens in deze service opgenomen.

Naast reguliere vracht kan DHL Eurapid ook gevaarlijke stoffen vervoeren. Daarnaast is een breed scala aan waarde toevoegende diensten op aanvraag verkrijgbaar, zoals vrachtverzekeringen, inklaringsformaliteiten en klantspecifieke rapportages.