Clicky


Katoen Natie kiest voor Ruckus ZoneFlex als wifi-standaard voor wereldwijde warehousingactiviteiten

Katoen Natie kiest voor Ruckus ZoneFlex als wifi-standaard voor wereldwijde warehousingactiviteiten
05-09-2013 10:06 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ruckus Wireless, wereldwijd leverancier van hoogwaardige wifi-apparatuur, levert zijn ZoneFlex™ Smart Wi-Fi-producten en -technologieën aan Katoen Natie. Deze internationale logistiek dienstverlener en havenexploitant gaat met deze betrouwbare technologie zijn warehouseactiviteiten wereldwijd ondersteunen.

“In de huidige warehouseomgeving, waar tijd geld is, is een betrouwbaar draadloos systeem onmisbaar”, zegt Ian De Winter, Telecom Director bij Katoen Natie. “Bovendien merkten we dat conventionele wifi-technologie niet in staat is om goed te functioneren in onze constant veranderende Radio Frequency (RF)-omgeving.”

“Warehousing en logistiek vertegenwoordigen een grote kans voor Ruckus, omdat deze omgevingen perfect aansluiten bij de kernkwaliteiten van onze producten op het gebied van draadloze betrouwbaarheid en aanpassingsvermogen”, zegt Rob Mustarde, vicepresident Worldwide Marketing van Ruckus Wireless. “Het afgelopen jaar hebben we een flink aandeel van deze markt gepakt en contracten gesloten met nieuwe warehousingklanten over de gehele wereld, en zijn we strategische samenwerkingen aangegaan met grote spelers in dit segment, zoals Intermec. De samenwerking met Katoen Natie onderstreept onze toonaangevende positie in deze markt en in deze groeiende vertical.”

Katoen Natie zet een groot aantal Ruckus Smart Wi-Fi-producten in voor zijn warehousebeheersysteem, zowel binnen als buiten. Ruckus ZoneFlex dual-band 802.11n access points ondersteunen medewerkers met hun Intermec- of Unitech-wifi-handscanners. Die medewerkers lopen rond in de magazijnen van Katoen Natie om producten uit te laden, te picken, in te pakken en te versturen, en klantenvoorraden te beheren. De Ruckus SmartMesh™ Networking-technologie stelt Katoen Natie in staat de bekabelingskosten te verminderen en on-demand wifi-diensten aan te bieden op plaatsen waar geen kabels zijn of waar het aanleggen ervan te kostbaar is.

“Wifi is een belangrijk onderdeel van ons warehousemanagementsysteem. In het hoogseizoen hebben we duizenden medewerkers binnen onze magazijnen, dus wifi mag gewoon niet uitvallen”, zegt De Winter. “De producten van Ruckus stellen ons in staat de kosten te drukken en tegelijkertijd de betrouwbaarheid van de infrastructuur te verhogen, inclusief de service die wij onze klanten willen bieden.”

Katoen Natie gebruikt het Ruckus Smart Wi-Fi-systeem ook voor de ondersteuning van havenactiviteiten en het volgen van containervervoer over de gehele wereld. Daarnaast zet Katoen Natie de Ruckus point-to-point/multipoint wifi-apparaten in om breedbandconnectiviteit tussen gebouwen te realiseren, om zo telkens terugkerende kosten te voorkomen.

Het beheer van de Ruckus Smart Wi-Fi-infrastructuur gebeurt op locatie door middel van draadloze LAN (WLAN) Ruckus ZoneDirector™-controllers of op afstand met één enkele ZoneDirector die meerdere locaties ondersteunt. Katoen Natie gaf aan dat het bestaande wifi-systeem te maken had met een aantal problemen, waaronder vlekkerige dekking, onregelmatige prestaties, verbroken verbindingen en het onvermogen om zich aan te passen aan obstakels en interferentie.

Met het Ruckus-systeem schat De Winter dat de klantprestaties en het wifi-signaalbereik met een factor twee zijn verbeterd, terwijl er minder access points nodig zijn. “Een van de belangrijke lessen die we hebben geleerd, is dat hoe minder access points er zijn binnen onze omgevingen, hoe beter. Niet alleen vanuit een kostenperspectief, maar juist doordat dit leidt tot betere prestaties”, aldus De Winter.

Draadloos warehouse vereist slimmere wifi

Warehouses kunnen voor wifi-netwerken behoorlijk vijandige omgevingen zijn. Ze zijn namelijk gevuld met metaal, onvriendelijke RF-obstakels, concurrerende, mobiele wifi-apparaten en spaarzame Ethernet-bekabeling.

Daarnaast zijn warehouses voortdurend 'in beweging' met voorraad die constant in en uit grote opslagruimten wordt vervoerd. Dit heeft impact op de RF-kwaliteit en op wifi-prestaties, aangezien obstakels en interferentie connectiviteitsproblemen geven. Wifi is een kostenefficiënte manier voor distributeurs om hun warehouseprocessen efficiënter te maken door het toestaan van algehele toegang tot realtime voorraadinformatie en het elimineren van voorraad- en picking-fouten.

In tegenstelling tot conventionele wifi-systemen is Ruckus Smart Wi-Fi ontworpen om te functioneren in uitdagende en moeilijke RF-omgevingen. De Ruckus BeamFlex™ adaptieve antennetechnologie genereert en richt wifi-signalen over het beste signaalpad om klanten de hoogst mogelijke prestaties te bieden. Door het gebruik van dual-gepolariseerde, directionele antennes zijn Ruckus Wi-Fi access points daarnaast in staat wifi-signalen vanuit verschillende hoeken op te vangen. Dit is onder andere belangrijk voor het leveren van hoogwaardige connectiviteit aan gebruikers die werken met mobiele apparaten.