Clicky


'Bezuinigingen infrastructuur remmen economie af'

'Bezuinigingen infrastructuur remmen economie af'
04-09-2013 09:42 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De bouw waarschuwt het kabinet voor bezuinigingen op infrastructuur. De besparingen zouden de sector nog eens duizenden banen kosten en een rem zetten op de Nederlandse economie. Dat zegt voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland woensdag in De Telegraaf. De oud-minister noemt de bezuinigingen 'onbegrijpelijk'.

"Je ziet dat de landen die investeren in infrastructuur het nu beter doen dan wij", aldus Verhagen, die sinds juli voorman is van de bouwkoepel. "Nederland dreigt nu juist het tegenovergestelde te gaan doen door bezuinigingen op infrastructuurgeld. Dat vind ik onbegrijpelijk in crisistijd"

Verhagen vreest voor het schrappen van een potje met driehonderd miljoen euro dat was toegezegd voor volgend jaar. "Dat geld was juist afgelopen maart toegezegd ter compensatie van tientallen infraprojecten die niet door konden gaan", zegt hij. "Over consistentie in beleid gesproken. Ik doe daarom een klemmend beroep op het kabinet om de bezuinigingen geen bewaarheid te laten worden."


De voorzitter stelt dat er in totaal nog een miljard euro klaarstaat dat door 'bestuurlijk getreuzel' niet wordt uitgegeven. Het gaat daarbij onder meer om budget voor het onderhoud van scholen en monumenten. "Ik weet dat er niet veel geld is bij de overheid, maar laten we het geld dat al klaarstaat dan ook uitgeven", pleit hij.