Clicky

 
Transport Online - Opnieuw meer luchtpassagiers vervoerd

Opnieuw meer luchtpassagiers vervoerd

Opnieuw meer luchtpassagiers vervoerd
03-09-2013 19:17 | Burgerluchtvaart | auteur De Redactie

(Novum/ABM FN) - Het wereldwijde passagiersvervoer is in juli opnieuw toegenomen. Een minder sterke stijging in Azië werd daarbij tenietgedaan door een sterk herstel in Europa. Dat meldde brancheorganisatie IATA dinsdag.

"De opkomst van Europa uit een achttien maanden durende recessie zorgde voor de sterkste stimulans in de afgelopen maanden," aldus IATA-bestuursvoorzitter Tony Tyler. Het Europese passagiersvervoer groeide in juli op jaarbasis met 3,7 procent.

Op jaarbasis steeg het wereldwijde passagiersvervoer in juli met 5 procent na een stijging van 6,1 procent een maand eerder. De lagere groei is volgens IATA te wijten aan de ramadan, die elk jaar in een andere maand plaatsvindt en daardoor de groeicijfers vertekent.

Volgens Tyler vertoonde de Chinese economie in tegenstelling tot Europa tekenen van zwakte, net als alle opkomende Aziatische landen.

Voor heel dit jaar blijft de mondiale brancheorganisatie rekenen op een groei van vijf procent van het wereldwijde luchtpassagiersvervoer. Maandag bleek uit cijfers van IATA dat ook het luchtvrachtverkeer in juli steeg. Ook daarvoor was met name Europa verantwoordelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions