Transport Online - M.A.N. bereikt mijlpaal met Euro 6 vrachtwagens

M.A.N. bereikt mijlpaal met Euro 6 vrachtwagens

M.A.N. bereikt mijlpaal met Euro 6 vrachtwagens
03-09-2013 17:57 | M.A.N. | auteur De Redactie

MAN maakt in Nederland grote stappen met Euro 6. Sinds de verkoopstart eind vorig jaar werd eind juli de 500e MAN vrachtauto met Euro 6 besteld. Deze maakt deel uit van een levering van 23 MAN’s TGX 18.440 4x2 en 2 MAN’s TGX 24.440 6x2/2 trekkers aan Jan Dohmen BV, het in het Limburgse Herkenbosch gevestigde transportbedrijf.

“We voelen ons vereerd dat de 500e truck met Euro 6 in onze order zat”, reageert directeur Roel van Heugten. “De keuze voor MAN is gemaakt op basis van economische factoren, zoals de gunstige gebruikskosten, het lage eigen gewicht van de trekkers en niet te vergeten: de tevredenheid van de chauffeurs over de rijeigenschappen, het soepele schakelen van de automatische transmissie en de geluidsarme, ruime cabine.”

Volledig aanbod Euro 6

Het zijn argumenten die MAN dealers dit jaar vaker hebben gehoord van klanten die een Euro 6-truck hebben gekozen – factoren die sterk bijdragen aan het verkoopsucces met Euro 6. Bovendien was MAN al vroeg dit jaar de eerste die zijn volledige truckgamma met motoren aanbood die aan deze toekomstige emissie-eis voldoen. Met de TGL Euro 6, die bijzonder populair is voor distributiewerk, was MAN lange tijd zelfs de enige in het segment.

Betrouwbaar

Anderzijds blinkt MAN uit in betrouwbaarheid. Uit een eind 2012 gepubliceerd onderzoek van de Duitse TÜV kwam het merk als betrouwbaarste uit de bus. Die ervaring hebben veel gebruikers in Nederland ook, waaronder Jan Dohmen BV. Zo’n vijf jaar geleden deed het merk zijn intrede in het bedrijf. Van Heugten: “We schaften toen drie MAN’s TGX Euro 5 aan. Die bevielen zo goed qua efficiency en betrouwbaarheid, dat we bij de selectie voor de overstap naar Euro 6 dit merk ook in onze vergelijking mee hebben genomen om in één keer maar liefst 25 trekkers uit onze vloot te vervangen.”

Jan Dohmen BV is een gerenommeerde naam in het tanktransport en dan vooral voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Van Heugten: “We rijden door vrijwel geheel Europa. We hebben zo’n 75 trailers en nog eens 650 tankcontainers. Die gaan per schip ook naar andere werelddelen. Onze bedrijfsnaam is inmiddels over de hele wereld te vinden.”

Foto's

 • J.Roeland
  van Lijssel
 • J.Roeland
  Tuijtel Transport
 • J.Roeland
  H&S Transport
 • TRUCKSPOT DRACHTEN
  kijlstra beton


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions