Clicky


Nieuwbouw logistiek centrum DB Schenker Logistics bereikt hoogste punt

Nieuwbouw logistiek centrum DB Schenker Logistics bereikt hoogste punt
03-09-2013 17:37 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Vrijdag 30 augustus is het hoogste punt bereikt bij de bouw van het logistiek centrum voor DB Schenker Logistics op het Tilburgse bedrijventerrein Vossenberg West II. In aanwezigheid van het projectteam van DB Schenker Logistics, projectontwikkelaar Dok Vast, het bouwteam en wethouder Erik de Ridder (Economie) werd dit feestelijk gevierd.

DB Schenker Logistics Nederland gaat het pand inrichten als Europees Distributie Centrum (EDC) van netwerkapparatuur voor een grote opdrachtgever in de mobiele communicatiemarkt. Vanaf eind oktober zijn hier circa 150 nieuwe medewerkers werkzaam. Daarmee levert DB Schenker Logistics een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio Tilburg. In totaal zijn er dan 475 medewerkers werkzaam in de diverse Tilburgse vestigingen van de logistiek dienstverlener. In een samenwerkingsverband met UWV Werkbedrijf en de gemeente Tilburg wordt het wervingstraject voor het nieuwe pand uitgevoerd.

Bart Coenen, director contractlogistiek DB Schenker Logistics Nederland, hief samen met de aanwezigen het glas op de prettige samenwerking met Dok Vast en het bereiken van deze mijlpaal. “Niet eerder hebben wij samengewerkt met een partij die de voortgang dusdanig bewaakt zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit en duurzaamheid van de bouw. En dat onder een grote tijdsdruk,” aldus Coenen tijdens de officiële ceremonie. “Wij kijken ernaar uit om eind oktober aan de slag te gaan in dit prachtige en bovenal milieuvriendelijke pand”.

DB Schenker Logistics en projectontwikkelaar Dok Vast ambiëren gezamenlijk de certificering ‘BREEAM Outstanding’ voor het ontwerp, de bouw en het gebouwbeheer van het nieuwe logistiek centrum. BREEAM is een internationaal geaccepteerd certificeringsysteem om duurzaamheidprestaties van gebouwen te beoordelen. In Nederland is nog niet eerder deze hoogst haalbare BREEAM-certificering toegekend aan een logistiek distributiecentrum. Na een intensief traject vindt aan het einde van dit jaar de definitieve certificering plaats.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS