Clicky


Minnares claimt bezoek Albert aan zieke 'dochter'

Minnares claimt bezoek Albert aan zieke 'dochter'
03-09-2013 16:44 | Buitenland | auteur De Redactie

(Novum) - De onlangs afgetreden Belgische koning Albert bracht eerder in het geheim bezoeken aan zijn 'buitenechtelijke dochter' Delphine. Dat beweert althans Sybille de Selys Longchamps, die zegt dat ze 45 jaar geleden beviel van zijn dochter.

Sybille vertelt volgens programmamaker Eric Goens, in een interview dat dinsdagavond volledig wordt uitgezonden, dat ze Albert belde toen Delphine anorexia had. Goens vertelt aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat het geen goed gesprek was. "Maar het feit dat Albert zijn afspraken met Paola even ter zijde schoof om zijn zieke dochter te bezoeken, is voor de barones een teken dat hij er altijd wel zal zijn als het echt moet".

Delphine kreeg op haar 17e te horen dat niet Jacques Boël, maar Albert haar vader zou zijn. "Hij heeft me alles gegeven", zegt de voormalige minnares van Albert in de reportage. "Wat Sybille nooit had verwacht, gebeurde toch", vertelt Goens. "Hij schonk haar Delphine. Sybilles universum begint en eindigt met haar dochter. Dat is dé verklaring voor haar liefde voor Albert."

Toen Delphine 4 jaar oud was kwam Jacques Boël aan bij Sybille met de mededeling dat het meisje niet zijn bloed is. Volgens Goens gaf Sybille dit toe, maar benadrukte dat Delphine zijn naam draagt. "Meer is er tussen Sybille en Jacques niet gezegd over de ware afkomst van Delphine", aldus de programmamaker. "Kort daarna zijn ze officieel gescheiden."

De Selys Longchamps beweert dat ze twintig jaar een affaire had met Albert, die dinsdag liet weten de 'buitenechtelijk dochter' niet te erkennen. Delphine probeert door middel van een rechtszaak te bewijzen dat Albert wel haar vader is. Het eerste deel van het interview wordt dinsdagavond uitgezonden bij de Vlaamse zender Vier.