Clicky


Wilders hoopt op duizend demonstranten

Wilders hoopt op duizend demonstranten
02-09-2013 17:44 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Geert Wilders hoopt dat zijn demonstratie tegen het kabinet op 21 september in Den Haag zo'n duizend man zal trekken. Dat zegt de PVV-leider maandag in een interview met het actualiteitenprogramma Eenvandaag.

"Nou, ik hoop toch wel op duizend man, dat zou wel mooi zijn", zegt Wilders. De PVV-leider organiseerde niet eerder een demonstratie. "Je moet een podium regelen, een band regelen", zegt hij daarover. "Het is allemaal niet makkelijk om te doen, maar absoluut wel de moeite waard."

De mensen zijn volgens Wilders boos en in het parlement luisteren de coalitiepartijen niet naar de PVV. Het is daarom goed om een keer te demonstreren, vindt de politicus. "Dan kunnen we een keer met zijn allen laten zien dat we het land niet kapot laten bezuinigen door Rutte en zijn boevenbende." Het motto is 'Teken verzet aan'.

Wilders zegt verder dat de Europese verkiezingen volgend jaar 'enorm belangrijk' zijn voor hem. Een 'hoop ellende' waarin Nederland nu verkeert, wordt volgens Wilders vooral veroorzaakt omdat het kabinet zijn oren naar Brussel laat hangen. "Europa is de baas over ons land. Europa bepaalt hoeveel wij moeten bezuinigen." Veel Nederlanders hebben er genoeg van een 'slaaf van Brussel' te zijn, aldus Wilders.