Clicky


IVECO Stralis Euro-6 op LNG voor PostNL

IVECO Stralis Euro-6 op LNG voor PostNL
02-09-2013 13:54 | Iveco | auteur De Redactie

Onlangs overhandigde IVECO Schouten de sleutels van de allereerste IVECO Stralis Euro-6 op LNG aan PostNL. Het nieuwe model Stralis op vloeibaar aardgas is een stuk schoner dan de huidige Euro-6 emissienorm en heeft daarnaast een aantal extra voordelen.

LNG is de afkorting voor vloeibaar aardgas(Liquid Natural Gas). Door aardgas sterk af te koelen wordt het vloeibaar, en kan een grote actieradius (tot 800 kilometer) van het voertuig worden gerealiseerd.

Daarnaast is de IVECO op LNG Piek gecertificeerd door het lage geluidsniveau dat de truck produceert. Dit heeft voordelen voor onder andere het rijden in binnensteden en komt het rijcomfort ten goede.

Emissiewaarden

De uitstoot van de nieuwe IVECO Stralis op LNG ligt een stuk lager dan de huidige Euro-6 emissienorm. Door de toepassing van de nieuwe brandstof valt de CO2-uitstoot van de IVECO ongeveer 10% lager uit dan de norm voorschrijft.

Met de toepassing van vloeibaar biogas wordt een verdere CO2-reductie gerealiseerd van maar liefst 80%. De uitstoot van NOx ligt ruim 50% onder de euro-6 norm, de uitstoot van fijnstof zelfs ruim 95%. Dit alles zonder dure roetfilters of de toevoeging van AdBlue.

Het nieuwe model IVECO Stralis

De nieuwe IVECO Stralis van PostNL is er één uit het nieuwe Stralis-programma van IVECO. Het voertuig is uitgevoerd met een Hi-Road cabine, de cabine die uitermate geschikt is voor de middellange afstanden. Voor de lange afstand heeft IVECO de Hi-Way uitvoering in het gamma. Het interieur van de nieuwe generatie IVECO Stralis is uitgerust uit prettig voelende materialen.

De gasmotor in het voertuig van PostNL is een IVECO Cursor 8. De 8-liter zescilinder heeft 330pk en 1.300Nm koppel beschikbaar tussen de 1.200 en 1.785 omwentelingen per minuut. Het voertuig heeft een handgeschakelde ZF-versnellingsbak met 16 overbrengingen.

IVECO Schouten

De nieuwe trekker is afgeleverd door IVECO Schouten. Schouten is officieel dealer van IVECO en Fiat Professional. Bij Schouten kunt u terecht voor een totaalpakket van sales, after-sales, financiering, R&O contracten, vervangend vervoer en specifieke technische oplossingen.

Schouten heeft vestigingen in Alblasserdam, Almkerk, Spijkenisse, Tiel, Tilburg, Utrecht en heeft eerder dit jaar een vestiging geopend in Veghel. De nieuwe IVECO wordt van brandstof voorzien door Rolande LNG. Rolande LNG maakt deel uit van de Schouten Groep en ontwikkelt tankinfrastructuur en verhandeld vloeibaar aardgas.