Clicky


Carrier onthult sterkere en schonere Supra koelmachines

Carrier onthult sterkere en schonere Supra koelmachines
02-09-2013 09:41 | Transport Compleet | auteur De Redactie

Koelmachinefabrikant Carrier breidt het aanbod Carrier trailer koelmachines uit met enkele versies die meer vermogen bieden dan het huidige aanbod. Bovendien zijn deze sterkere machines ook minder milieubelastend.

De Carrier Supra 950 is een bijzonder populaire, algemeen geaccepteerde koelmachine die bij transportbedrijven verspreid over heel Europa op een trouwe klantenkring mag rekenen. Echter de ontwikkeling van nieuwe techniek is niet te stoppen. De technici van Carrier gaven gehoor aan de wens van deze en andere klanten dat ze eigenlijk  wel een nog sterkere machine zouden willen. Een machine die de temperatuur in de laadruimte sneller zou weten te verlagen en die desondanks toch zuiniger met brandstof omspringt. Een machine die dus ook nog een lagere uitstoot van CO2 weet te bewerkstelligen.

Carrier antwoordt hierop met een drietal nieuwe varianten waarbij de nieuwe machines  Carrier de vervoerder keuze biedt uit een 1.050-versie, 1.150-versie of een 1.250-versie. Uitgerekend die laatste sterke machine, is ook beschikbaar in een ultrastille PIEK uitvoering. Dit is een zogeheten City-variant en daarmee biedt Carrier de vervoerder een torenhoog vermogen in combinatie met een fluisterstille machine.

 Typische kenmerken van de nieuwe, sterkere en minder milieubelastende generatie Carrier machines zijn nieuwe verdampers en ventilatoren die de luchtverplaatsing met bijna een kwart verhogen ten opzichte van de vorige Carrier Supra machine. Het gevolg hiervan is een sneller temperatuurherstel na opening van de achterdeuren van de truck en een betere luchtverdeling in de laadruimte.

Ook kwamen er een nieuwe condensor en een nieuwe compressor die leiden tot een brandstofbesparing van tien procent. Dit leidt weer tot een lagere CO2 uitstoot.

De sterkste varianten Supra 1150 en 1250 zijn vanaf het begin te bestellen in multitemp uitvoering, dus voor trucks met meerdere, gecompartimenteerde laadruimten. De machines zijn zoals de klanten dit gewend zijn van Carrier ATP-gecertificeerd, ook voor de PIEK uitvoering.  Carrier verwacht dat deze machines de maatstaf worden voor het koelvervoer van de huidige tijd, diein het teken staat van duurzaamheid:  krachtiger machines, maar ook schoner.

De nieuwe machines van Carrier zijn te zien op de Carrosserie Vakdagen Gorinchem, die van 3 tot en met 5 september worden gehouden in de Evenementenhal Gorinchem.  Het standnummer van Carrier is 134.