Transport Online - Vrachtwagen beschoten in België

Vrachtwagen beschoten in België

Vrachtwagen beschoten in België
10-06-2011 14:09 | Criminaliteit | auteur
LEUVEN(B) - Afgelopen nacht is vanaf een brug in het Belgische Leuven, op de E314, een vrachtwagen beschoten. De 48-jarige vrachtwagenchauffeur bleef bij het schietincident ongedeerd. De vrachtwagen is geraakt door minstens twee 9 mm-kogels. Eén kogel doorboorde de voorruit en verbrijzelde tevens de zijruit aan de passagierszijde, een ander projectiel sloeg in ter hoogte van de brandstoftank.

Het incident deed zich voor rond één uur vannacht. De vrachtwagen geladen met bierblikjes, die richting Brussel reed, werd beschoten ter hoogte van afrit 16 in de omgeving van de Leuvense brandweerkazerne. De bestuurder kon zijn vrachtwagen aan de kant zetten en een collega waarschuwen.

Volgens de bevindingen van de deskundige en de politie op de plaats van het schietincident zou er verschillende keren gevuurd zijn op het voertuig. De dader is vooralsnog spoorloos en een motief voor de schietpartij is onbekend. Het onderzoek loopt volop.

De vrachtwagen - een bordeauxkleurige trekker met witte oplegger zonder merknamen of -tekens - werd gehuurd door een transportfirma uit Bergen.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat een vrachtwagen doelwit wordt van een schietpartij in België. Transport Online meldde in 2009 al over een reeks van maar liefst 100 beschietingen op vrachtwagens in België. Ook een vrachtwagen van Koopman Transport uit Noordhorn werd toen beschoten.

Gerelateerde berichten:
» Politie maakt geen einde aan beschietingen van trucks
» Zeker honderd vrachtwagens beschoten
» Nederlandse vrachtwagens in België beschotenNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions