Clicky

 
Transport Online - Flexwerker krijgt eerder vast contract

Flexwerker krijgt eerder vast contract

Flexwerker krijgt eerder vast contract
01-09-2013 15:01 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Flexwerkers moeten na 2015 niet na drie, maar na twee jaar aanspraak kunnen maken op een vast contract. Dat staat in een wetsontwerp van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA). De minister wil voorkomen dat werknemers tegen hun zin langdurig op basis van tijdelijke contracten bij dezelfde werkgever moeten werken.

In het ontwerp heeft Asscher het sociaal akkoord dat het kabinet in april met werkgevers en werknemers sloot uitgewerkt. Er staat ook in dat het ontslagrecht moet worden versoepeld en de maximale duur van de WW wordt teruggebracht van 38 maanden naar twee jaar.

Het ontslagrecht moet volgens Asscher 'eerlijker en eenvoudiger'. Alle werknemers krijgen na een dienstverband van minimaal twee jaar recht op een vergoeding die kan worden gebruikt voor omscholing naar ander werk.

De verbeteringen voor flexwerkers worden als het aan het kabinet ligt een jaar eerder (op 1 januari 2015) ingevoerd dan de veranderingen voor het ontslagrecht en de WW. Dat gebeurt volgens de bewindsman 'met het oog op de huidige economische situatie'. Werkgevers en werknemers hebben dan meer tijd zich voor te bereiden op de veranderingen.

Het wetsontwerp is voor advies naar de Raad van State gestuurd. Asscher verwacht de voorstellen binnen drie maanden naar de Tweede Kamer te kunnen sturen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden