Clicky


ME ingezet tegen antipedobetogers

ME ingezet tegen antipedobetogers
31-08-2013 10:36 | Binnenland | auteur De Redactie

DEVENTER(Novum) - De ME is vrijdagnacht ingezet tegen betogers die zich in Deventer bij een flat hadden verzameld. De betogers waren er volgens de politie van overtuigd dat oud-bestuurslid Marthijn Uittenbogaard van de voormalige pedofielenvereniging Martijn zich bij een vriend in de flat aan de Wezeland ophield, maar de politie zegt zeker te weten dat zij zich toen niet in Deventer bevonden.

De betogers verzamelden zich vrijdag vanaf 19.00 uur bij het flatgebouw. Ze maakten volgens de politie ruzie met buurtbewoners en gooiden zwaar vuurwerk naar agenten. De politie maakte meerdere keren duidelijk dat Uittenbogaard en zijn vriend op dat moment niet in Deventer waren, maar de groep weigerde te vertrekken. Uiteindelijk werd de ME ingezet om de betogers te verdrijven. Rond 01.30 uur was het volgens de politie weer rustig.

Uittenbogaard werd woensdag en donderdag belaagd in Deventer, toen hij de stad bezocht met een vriend. Jongeren herkenden hem van televisie, bedreigden hem en scholden hem uit. Donderdag verzamelden tientallen mensen zich al bij de flat, maar toen de politie uitlegde dat de mannen die zij zochten er niet waren, gingen deze mensen weg. Vrijdag was de sfeer echter grimmiger.

Uittenbogaard heeft eerder vrijdag al aangegeven dat de flat waar de groep zich ophield, niet van zijn kennis is. "Die woont helemaal niet in Deventer, net als ik."

Zaterdag schrijft Uittenbogaard in een verklaring dat hij nog geen 24 uur in Deventer is geweest. Hij zou daar zijn geweest om een vriend te helpen die op straat zwierf. Een andere vriend had geregeld dat die vriend twee nachten bij een pension terecht kon. Daarna zou hij voor alcoholverslaving worden opgenomen in een kliniek. De vriend zou Uittenbogaard hebben gevraagd die nacht bij hem te blijven, wat ook is gebeurd. De tweede nacht waren de twee al vertrokken. "Er hebben dus mensen dagen voor een flat gestaan waar wij niet meer verbleven." De pensionhoudster wist volgens Uittenbogaard van niets.