Transport Online - Bos Logistics stoot werk af: mogelijk 100 ontslagen

Bos Logistics stoot werk af: mogelijk 100 ontslagen

Bos Logistics stoot werk af: mogelijk 100 ontslagen
30-08-2013 16:57 | Transport | auteur Marcel van der Voort

BERGSCHENHOEK – Bos Logistics met de hoofdvestiging op Schiphol stoot het containerwerk van Van den Bogerd Transporten in Bergschenhoek af. Opvallend genoeg is dat transportbedrijf midden in de crisis in 2012 overgenomen. Ook bij de kantoren elders in het land moeten medewerkers weg. In totaal zou het gaan om 100 ontslagen.

Een chauffeur van het bedrijf dat overigens al een tijdje geen Van den Bogerd Transporten meer heet, maar Bos Logistics Containers, spreekt ook over 100 ontslagen. De directie nuanceert dat, maar tijdens een gesprek met de directeuren Frank Bos en Ulrisch Notschaele wordt duidelijk dat Bos toch van heel wat medewerkers afscheid gaat nemen.

De getroffen chauffeurs en andere personeelsleden zijn afgelopen donderdagavond bijgepraat. Een deel volgt vrijdagavond nog. Vervolgens houden de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen zaterdag 31 augustus een personeelsbijeenkomst.

Zware periode

"Ons bedrijf zit in een zware periode. Wij zijn gestopt met de zeecontaineractiviteiten van voorheen Van den Bogerd", beaamt directeur Bos. "Een collega wil die activiteiten overnemen. En het is de bedoeling dat de 25 personeelsleden die bij ons weggaan bij hem aan het werk kunnen."

Verder wordt duidelijk dat er voor de 17 medewerkers van de werkplaats aan de Weg en Land 10 geen plaats meer is. Ze verliezen hun werk.

Bos: "Doordat de activiteiten in Bergschenhoek stoppen, heeft dat ook gevolgen voor onze backoffice activiteiten. Daar worden tientallen tijdelijke contracten niet verlengd."

Hij vervolgt: "Onze organisatie moet strategisch goed zijn en daar passen de zeecontainers momenteel niet bij. Onze kracht is het voor- en natransport van zee- en luchtvracht", verduidelijkt hij.

Notschaele: "Door deze veranderingen komt ons bedrijf sterker te staan. En kunnen wij ons focussen op onze vaste dingen."

Leek zo mooi

Het leek zo mooi in 2012: Met veel enthousiasme nam Bos Logistics in januari de containervervoerder Van den Bogerd Transporten uit Bergschenhoek over. Dat was een vervoerder met circa 30 trekkende eenheden. Naast het transport werd ook de werkplaats overgenomen, Van den Bogerd Triplo. Deze werkplaats werkte zowel voor de eigen transportonderneming als ook voor derden.

Maar een kleine anderhalf jaar later blijkt een en ander toch niet zo’n goede zet geweest en gaat de ondernemer terug naar de dingen waar ze in de loop van de jaren sterk zijn gebleken. Volgens Bos vonden ze na de overname zogenoemde lijken in de kast. Ofwel: problemen die ze er niet hadden verwacht.

Voor de ontslagen werknemers komt er een afvloeiingsperiode van in elk geval een aantal maanden.

Te laat

“Ik vind wel dat ze veel te laat zijn. Want er is geen geld meer voor een sociaal plan. Dat is zuur voor de medewerkers”, reageert bestuurder Reinier Stroo van FNV Bondgenoten vrijdag.

“Volgens mij wordt er wel voor 100 mensen ontslag aangevraagd. Het gaat naast de medewerkers in Bergschenhoek ook om personeelsleden op de kantoren op Schiphol en Rotterdam. Ze zijn erachter gekomen dat er teveel kantoorpersoneel is. Dat kost een heleboel geld.”

“Ik denk dat Bos zich in de overname in Bergschenoek heeft verslikt. Die heeft volgens mij gedacht dat hij met zijn netwerk en bestaande activiteiten het containerbedrijf levensvatbaar kon maken. Dat is mislukt.”

“De vakbonden praten inderdaad zaterdag met de personeelsleden. Dat gebeurt om 10:30 uur in het Ibis Hotel in Leiderdorp..

"Ik weet dat ze bezig zijn met de overname van de containeractiviteiten in Bergschenhoek. Als dat rond is, dan zou er personeel over kunnen stappen naar de nieuwe eigenaar”, besluit de vakbondsbestuurder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions