Clicky


'VVD'ers Offermanns en Van Rey sloten deal'

'VVD'ers Offermanns en Van Rey sloten deal'
30-08-2013 13:30 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Justitie denkt dat Ricardo Offermanns (VVD) in ruil voor geheime informatie over zijn burgemeestersbenoeming in Roermond zijn partijgenoot Jos van Rey naar voren schoof als gedeputeerde. Dat zou blijken uit de dagvaarding die het OM uitbracht tegen Offermanns, melden de Limburgse dagbladen vrijdag. Een woordvoerder van het OM wil dit niet bevestigen.

Toen Offermanns zich vorig jaar kandidaat stelde als burgemeester van Roermond, zou hij door Van Rey zijn geïnformeerd over de vragen die de vertrouwenscommissie hem zou stellen. Van Rey was destijds adviseur van die commissie. Op voorstel van Van Rey zou hierover worden gezwegen tegen andere commissieleden, zo zou het OM concluderen.

De zaak kwam aan het licht toen de woning van van Rey en zijn werkkamer in het stadhuis werden doorzocht. Daarop trok Offermanns zich terug als kandidaat voor het burgemeesterschap. Ook stapte hij op als burgemeester van Meerssen en als voorzitter van de VVD in Limburg. Van Rey trad af als wethouder en senator. Hij wordt verdacht van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht. Het strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt nog.

VVD'er Offermanns staat op 9 september in de rechtbank in Rotterdam terecht. Justitie verdenkt hem van ambtelijke corruptie.