Clicky


 


KNSB-voorzitter Doekle Terpstra stapt op

KNSB-voorzitter Doekle Terpstra stapt op
30-08-2013 12:37 | Sport | auteur De Redactie

(Novum) - Doekle Terpstra heeft zijn ontslag ingediend als voorzitter van de KNSB. Hij is van mening dat hij zijn functie niet kan uitvoeren na de harde kritiek van Sven Kramer, die uithaalde naar het in zijn ogen falende beleid van de schaatsbond. Terpstra lag onder vuur vanwege de gang van zaken rond de gunning van de nieuwe nationale schaatshal.

"Een bewindvoerder hoort zich ten dienste te stellen aan het belang van de sporter", schrijft Terpstra vrijdag in een brief aan de ledenraad van de KNSB. "In het geval dat daar door de belangrijkste vertegenwoordigers van de sport aan wordt getwijfeld, hoort de bestuurder te begrijpen dat daar gevolgen uit voortvloeien."

Terpstra zou volgens een analyse van het Algemeen Dagblad intern akkoord zijn gegaan met de gunning van het nieuwe nationale schaatscentrum aan Icedome in Almere, terwijl hij naar de buitenwereld andere geluiden liet horen. De ledenraad sprak woensdag nog unaniem zijn steun uit in de voorzitter.

Kramer haalde een dag later hard uit naar de preses en de bond. De Friese topschaatser vond het proces rond de gunning niet eens de grootste misstap van Terpstra. Hij rekende het bestuur vooral slechte communicatie, de selectiecriteria, de faciliteiten en de beschikbare trainingsuren in Thialf aan.

Terpstra schrijft dat hij respect heeft voor Kramer als een van de grootste schaatsiconen. De harde kritiek kan hij echter niet thuisbrengen "Het is onbegrijpelijk dat Sven zich op deze manier uitlaat, omdat ik nog nimmer een telefoontje van hem heb ontvangen over vermeend ongenoegen."

"De voorbereiding op de Olympische Spelen vraagt niet alleen een optimale professionele voorbereiding om Sven maximaal op dit toernooi voor te bereiden, maar vraagt tevens een maximaal vertrouwen in het algemeen bestuur en met name de voorzitter", verklaart Terpstra.

"Dit vertrouwen is bij Sven en kennelijk ook andere sporters niet aanwezig. Ik neem de consequentie die hieruit voortvloeit, hetgeen betekent dat ik u wil verzoeken mij per directe ingang uit mijn functie te ontslaan."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions