Clicky


Drie containerschepen van Maersk van Wangerooge naar Wilhelmshaven

Drie containerschepen van Maersk van Wangerooge naar Wilhelmshaven
30-08-2013 10:12 | Algemeen | auteur De Redactie

WILHELMSHAVEN(D) - De drie containerschepen die al sinds 14 juli nabij het Duitse eilandje Wangerooge liggen gaan naar Wilhelmshaven. De Maersk Vigo was de eerste die donderdag aanmeerde om de Wilhelmshaven. De Maersk Valetta volgde snel daarop en vrijdag zal de Maersk Vancouver ook aankomen in de Wilhelmshaven. De drie containerschepen hebben daar een ligplaats toegewezen gekregen.

De containerschepen worden voorlopig eerst aan de ketting gelegd. De bemanning heeft nog altijd geen loon gekregen van de Marokaanse eigenaar en heeft ook nog geen enkele rekening kunnen betalen. Nog steeds ontbreekt ieder spoor van de eigenaar.

Bemanning is opgelucht

Volgens de vakbondsfederatie ITF is de bemanning opgelucht dat zij nu weer deel kunnen nemen aan het openbare leven. "Als je zes weken lang vastzit op een schip heb je die video ook wel al twintig keer gezien. Ze kunnen nu eindelijk een keer naar de film of een ijsje gaan eten."

Naar verluidt heeft de bemanning, die bestaat uit Oekraïners, Russen en Filipijnen, in totaal 300.000 dollar loon tegoed van de Marokaanse eigenaar. De ITF gaat met de bemanning het verdere verloop bekijken. Mogelijk moeten de schepen verkocht worden en wordt van dat geld de nu nog openstaande rekeningen betaald.