Transport Online - Nederlandse vrachtwagenchauffeurs massaal beboet in het buitenland

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs massaal beboet in het buitenland

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs massaal beboet in het buitenland
30-08-2013 09:06 | Overtredingen | auteur De Redactie

(Novum) - Transport en Logistiek Nederland (TLN) luidt de noodklok over Nederlandse bus- en vrachtwagenchauffeurs die in het buitenland massaal op de bon worden geslingerd. Dat gebeurt voor overtredingen die hier vaak door de vingers worden gezien, bevestigt een woordvoerder van TLN na berichtgeving vrijdag van dagblad Metro.

In landen als België, Spanje en Frankrijk worden Nederlandse chauffeurs doelbewust opgezocht en krijgen dan bekeuringen van duizenden euro's, aldus de woordvoerder. "En alles moet contant worden betaald."

Het probleem zit in de tachograaf, die de rijtijden en snelheid van de chauffeurs bijhoudt, stelt de zegsman. "In Nederland wordt nog wel eens een oogje dichtgeknepen als een chauffeur vijf minuten te lang doorrijdt. In het buitenland niet."

Een officiële reden heeft de TLN-woordvoerder niet voor het feit dat juist de Nederlandse chauffeurs eruit worden gepikt bij controles. "Maar wat we vaak terughoren is dat het betaalgedrag van Nederlandse chauffeurs goed is. Ze betalen de boete toch wel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Oost-Europese chauffeurs", aldus de woordvoerder.

Het gevolg is dat chauffeurs hun vrachtwagen op de vluchtstrook langs de snelweg zetten als ze de rijtijdenwet dreigen te overtreden. "Gevaarlijk, maar de boete hiervoor is lager dan wat ze in het buitenland te wachten staat", aldus de woordvoerder van TLN.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions