Clicky

 
Transport Online - Ruim honderd nieuwe banen bij nieuwe vestiging DB Schenker Logistics in Tilburg

Ruim honderd nieuwe banen bij nieuwe vestiging DB Schenker Logistics in Tilburg

Ruim honderd nieuwe banen bij nieuwe vestiging DB Schenker Logistics in Tilburg
29-08-2013 10:18 | Algemeen | auteur De Redactie

TILBURG - De samenwerking tussen DB Schenker Logistics, gemeente Tilburg en UWV levert meer dan honderd werkzoekenden een baan op in het nieuwe warehouse van de internationale logistiek dienstverlener. Een nieuwe vestiging van DB Schenker Logistics op bedrijventerrrein Vossenberg in Tilburg betekent voor de stad in één klap 148 nieuwe arbeidsplaatsen. UWV en gemeente werven het personeel grotendeels onder mensen die een ww- of bijstandsuitkering ontvangen van UWV of de gemeente Tilburg. Het Werkgeversservicepunt Midden-Brabant speelt een belangrijke rol bij de werving voor DB Schenker Logistics.

Kandidaten

DB Schenker Logistics is een internationaal transport-/expeditiebedrijf en logistiek dienstverlener. In Nederland beschikt het bedrijf over een netwerk van 21 logistieke centra en kantoren op 17 locaties. Het nieuwe warehouse van DB Schenker Logistics in Tilburg is eind oktober operationeel. De samenwerking wordt vrijdag 30 augustus bekrachtigd door ondertekening van een convenant. Hiermee tekenen UWV en de gemeente Tilburg in voor plaatsing van elk 50 kandidaten op de openstaande vacatures.

Speciaal voor de klant DB Schenker Logistics is een unieke samenwerking ontstaan tussen UWV en de gemeente Tilburg. Zij werken nauw samen om alle vacatures te vervullen. Alle kandidaten die passen in het profiel nemen deel aan een workshop sollicitatievaardigheden. Slagen zij hiervoor, dan worden ze uitgenodigd voor een speeddate waarin zij in gesprek gaan met DB Schenker Logistics.

Voor de werving van warehousemedewerkers zijn in de eerste ronde 55 van de 65 kandidaten door naar een vervolggesprek bij DB Schenker Logistics. In september volgt een tweede ronde met een nog grotere speeddate voor de tweede lichting warehousemedewerkers. Voor deze enorme klus zijn ook aansluitende UWV-kantoren ingeschakeld.

Enthousiast

DB Schenker Logistics is enthousiast over de samenwerking die het bedrijf aangaat met UWV en de gemeente Tilburg. De heer Leon Janssen, CEO DB Schenker Logistics Nederland: "We werken al langer samen met UWV en gemeenten elders in Nederland en zijn tot nu toe tevreden met de behaalde resultaten. Het plezierige is dat UWV en de gemeente ons als werkgever veel werk uit handen nemen door de kandidaten goed te screenen en voor te bereiden. We verwachten veel geschikte kandidaten aan te nemen voor onze nieuwe vestiging."

Wethouder Erik de Ridder (Economie):"Als gemeente willen wij mensen actief helpen met het vinden van een baan. Wij zijn blij met het vertrouwen dat gemeente en UWV krijgen voor deze klus. Het is een geweldige kans om samen ruim 100 werkzoekenden uit de regio Tilburg te helpen aan werk in de logistiek."

DB Schenker Logistics

DB Schenker Logistics is een internationale logistiek dienstverlener die meer dan 120 jaar actief is in Nederland. Sinds 2002 is DB Schenker Logistics als zelfstandige transport- en logistieke divisie onderdeel van Deutsche Bahn. De onderneming verzorgt internationaal weg- en railtransport (binnen Europa) en zee- en luchtvervoer (wereldwijd). Daarnaast worden klant- en sectorspecifieke logistieke oplossingen geboden van transport en value added services en distributie tot full supply chain oplossingen met focus op electronics, healthcare, semicon & solar en consumer goods.

DB Schenker telt zo'n 96.000 medewerkers in meer dan 130 landen. Wereldwijd heeft het concern 2.000 eigen vestigingen. In Nederland zijn ruim 2.100 mensen werkzaam en heeft DB Schenker Logistics 21 logistieke centra en kantoren op 17 locaties.

UWV

UWV zorgt voor landelijke uitvoering van de werknemersverzekeringen zoals WW, WIA (IVA en WGA), Wajong, WAO, WAZ, WAZO en Ziektewet, en voor arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening. Dat doet UWV als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het is onze missie om, samen met onze partners, verschil te maken voor mensen door werken te bevorderen. Als werken onmogelijk is, zorgen we snel voor inkomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden