Clicky


Scania Streamline achtcilinder en 410 pk SCR Euro 6 op Carrosserie Vakdagen

Scania Streamline achtcilinder en 410 pk SCR Euro 6 op Carrosserie Vakdagen
28-08-2013 15:14 | Transport Compleet | auteur De Redactie

GORINCHEM - De Carrosserie Vakdagen in Gorinchem, van 3 tot en met 5 september aanstaande, staan bij Scania in het teken van de nieuwe Scania Streamline en nieuwe Euro 6 motoren. Scania Streamline is de naam van Scania’s G- en R-serie trucks voor inter­nationaal transport met een nieuw, aerodynamisch design en een complete luchtgeleidingsset voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

Van het voertuig is zowel het interieur als het exterieur verder verfijnd en elk detail is aangepast om te komen tot een brandstofbesparing tot maar liefst 8%. In Gorinchem presenteert Scania twee Streamlines. Zo zal er een Streamline staan met de legendarische achtcilinder motor en een 410 pk Euro 6 variant welke de strenge emissie-norm behaalt met uitsluitend SCR.

Scania is het enige truckmerk dat de Euro 6 emissienorm ook in combinatie met een achtcilinder motor levert. De Scania achtcilinder staat sinds oudsher bekend om de uitzonderlijke souplesse, prestaties en betrouwbaarheid en zal hiermee veel transporteurs aanspreken. Een mooie combinatie van kracht, koppel én een zeer lage uitstoot. Op de stand zal ook een 410 pk sterke Euro 6 variant staan. Scania behaalt met deze 13 liter motor de Euro 6 norm door alleen gebruik te maken van SCR. Geen EGR dus, waardoor er  gewicht wordt bespaard en het brandstofverbruik nog lager is.

De Scania Streamline is standaard voorzien van een nieuwe versie van Scania Opticruise die keuze biedt uit meerdere prestatieprogramma’s, waaronder een nieuwe Economy-modus. Voor maximale brandstofzuinigheid is deze volledig geïntegreerd met Scania Active Prediction – de unieke cruise control op basis van GPS. Met de efficiëntere, tweede generatie Euro 6 motoren kunnen in het internationale transport brandstofbesparingen tot 8% gerealiseerd worden. Scania's tweede generatie 13-liter Euro 6 motoren zijn 2-3% zuiniger dan die van de eerste generatie.

Daarnaast zorgen Scania Opticruise en Scania Active Prediction voor een besparing van nog eens 2-3%. Ook de aerodynamische eigenschappen van de voertuigen zijn verder verbeterd en de wrijvingsweerstand van de versnellingsbakken is verder verlaagd. Hoewel je de cijfers niet simpelweg bij elkaar op kunt tellen, kan een transporteur die in Europa internationaal transport met een Euro 6 motor verzorgt naar schatting tot 8% brandstof besparen. Met de 410 pk SCR-only variant zal dit percentage nog hoger liggen. Scania levert de volledige range motoren in Euro 6, van de kleinere 9 liter volumes tot en met de 16 liter V8.

Verder zal in Gorinchem de nadruk liggen op nieuwe diensten die het dagelijkse werk van chauffeurs en transportondernemers en de communicatie met de werkplaats vergemakkelijken. Ook kunnen de Scania werkplaatsen nu op afstand de diagnosegegevens downloaden om alvast voorbereidingen te treffen voor service of reparaties. Voordeel hiervan is dat het voertuig minder lang in de werkplaats hoeft te staan en snel weer aan het werk kan. Maximale uptime en minimale stilstand is bij Scania het uitgangspunt.

Scania heeft veel tijd en know-how geïnvesteerd in het perfectioneren van de Euro 6 vrachautoserie. De Euro 6 motoren zijn zuiniger dan hun Euro 5 voorgangers, iets wat in de praktijk gebleken is in tests en afgeleverde voertuigen bij klanten. En de nieuwe generatie Euro 6 motoren presteren zelfs nog beter.

De nadruk die Scania al van oudsher op het brandstofverbruik legt, heeft zich hiermee dubbel en dwars terugbetaald. Uitgangspunt bij Scania is en blijft de chauffeur. Vandaar dat de Driver Academy op Gorinchem aanwezig is met een simulator en alle informatie kan bieden over de volledige 35 uur nascholing en code 95.

Partsline

Ook Partsline, Truck & Trailer Parts & Services, is aanwezig op de Carrosserie vakdagen  in Gorinchem. Bezoekers kunnen bij Partsline terecht voor Scania onderdelen, truckgerelateerde onderdelen en traileronderdelen. Maar ook gereedschap, werkplaatsuitrusting, oliën, smeervetten, verbruiksmaterialen en gebruikte onderdelen worden door Partsline geleverd.

Meer dan ooit ligt onze focus op efficiency en kostenreducering. Dit wordt bereikt door originele onderdelen van hoge kwaliteit, maar ook onderdelen die minder stroom verbruiken of de luchtweerstand van het voertuig verlagen. Door de vaste contactpersoon bij Partsline is men verzekerd van originele merkonderdelen tegen een scherpe prijs inclusief  een uitstekende service! Aanwezig in Gorinchem bij standnummer 165 (naast de Scania stand).