Clicky


TLN: 'Verbreding A1 belangrijk voor economie Oost-Nederland'

TLN: 'Verbreding A1 belangrijk voor economie Oost-Nederland'
28-08-2013 12:54 | Algemeen | auteur De Redactie

ZOETERMEER - De verbreding van de A1 is goed nieuws voor de economie van Oost-Nederland, aldus verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN). De provincies Gelderland en Overijssel presenteerden gisteren het definitieve bod voor medefinanciering van de A1.

De Gedeputeerde Staten van Overijssel en Gelderland willen bijna 130 miljoen investeren in de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Deventer en knooppunt Azelo. Ook de regio Twente stelt 10 miljoen euro beschikbaar.

Economie

De A1 verbindt belangrijke economische centra in Nederland. Ook is het een essentiële achterlandverbinding voor het goederenvervoer vanuit de Randstad richting Duitsland. De verkeersdrukte op de A1 is de afgelopen jaren fors gestegen. Onderzoek heeft uitgewezen dat zelfs bij een lage economische groei het verkeer op de A1 vaker zou vastlopen. EVO en TLN stellen dat, omdat veel vrachtverkeer van de A1 gebruik maakt, dit files zijn die het bedrijfsleven veel geld zouden kosten.

Oproep

EVO en TLN roepen de minister van Infrastructuur en Milieu op om haast te maken met het besluit en de verdere procedure voor verbreding van de A1,  zodat de uitvoering daadwerkelijk in 2017 kan beginnen.