Clicky

 Jongeren aangehouden voor open zetten van putdeksels

Jongeren aangehouden voor open zetten van putdeksels
27-08-2013 14:50 | Binnenland | auteur De Redactie

KOLLUM - De politie heeft de afgelopen week vier jongeren verhoord naar aanleiding van een incident met putdeksels. Het viertal heeft bekend putdeksels te hebben opengezet. Het gaat om jongeren tussen de 14 en 17 jaar uit Kollum, Kollumerzwaag, Kootstertille en Buitenpost.

In de nacht van 9 op 10 augustus werden er in Kollum in verschillende straten zo’n zes putdeksels open gezet. In de Eskesstraat is er een auto over de opengezette putdeksels gereden. De auto raakte zwaar beschadigd en is total loss verklaard. Onderzoek leidde in de richting van de vier jongeren.

De jongeren hebben bekend de putdeksels te hebben geopend. Ze verklaarden dit uit de ‘grap’ te hebben gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder met de jongeren gaat gebeuren.

Het open zetten van putdeksels brengt grote gevaren met zich mee. In dit geval is de schade beperkt gebleven tot (ernstige) materiële schade. Als een fietser of voetganger in een geopende put zou belanden is de kans op lichamelijk letsel groot.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats