Clicky


School voor tsunamislachtoffers: Logwin doneert containers voor opslagruimte

School voor tsunamislachtoffers: Logwin doneert containers voor opslagruimte
27-08-2013 14:20 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

GREVENMACHER - De wereldwijd actieve logistieke dienstverlener Logwin blijft de Yaowawit School in Thailand ondersteunen. Op deze school krijgen kinderen les, die de tsunamiramp in 2004 hebben overleefd. Om meer opslagruimte te bieden voor lesmateriaal, schenkt Logwin aan deze school nu twee 20-voet containers. Vorig jaar heeft het bedrijf apparatuur voor een zonne-energie-installatie afkomstig uit Australië en Duitsland naar de school getransporteerd.

De Yaowawit School werd in 2006 door de Duitse ondernemer en weldoener Philipp Graf von Hardenberg opgericht. De school bevindt zich ca. 800 kilometer ten zuiden van Bangkok in de regio Kapong, die door de tsunami zwaar werd getroffen. Deze school, een liefdadigheidsinstelling, biedt kinderen die bij de natuurramp hun ouders of hun thuis hebben verloren en nu in armoede leven, niet alleen onderwijs maar ook onderdak.

Voorbereiding op het beroepsleven

“Wij zijn blij dat wij de Yaowawit School met deze donatie opnieuw kunnen helpen, want deze school biedt opleidingsmogelijkheden en noodzakelijke steun aan de kinderen ter plaatse”, aldus Willie Wedemeyer, Country Director van Logwin in Thailand. Het onderwijs op de school is aangepast aan het Thailandse onderwijssysteem. Bovendien kunnen de leerlingen een beroepsopleiding volgen en afronden, onder andere op het gebied van landbouw, productie en handel. De school werd door de Thailandse overheid erkend en werd in 2006 door prinses Maha Chakri Sirindhorn officieel geopend.

Verleden jaar kreeg de school een zonne-energie-installatie waarmee elektriciteit word opgewekt en dus op de elektriciteitskosten bespaard kan worden. Het bedrijf Conergy heeft de apparatuur ter beschikking gesteld, opgebouwd en geïnstalleerd - Logwin zorgde voor het gratis transport van de installatie vanuit Australië en Duitsland naar Thailand. Het project werd financieel ondersteund door de Duitse ambassade in Bangkok.