Clicky


Chauffeurs Zeeman raken mogelijk bonus kwijt

Chauffeurs Zeeman raken mogelijk bonus kwijt
27-08-2013 09:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - Begin 2012 hebben de chauffeurs van Zeeman per brief te horen gekregen dat de bonussen voor persoonlijke prestatie en schadevrij rijden worden gekoppeld aan de prestaties van het bedrijf. Nu voor het eerst de bonussen niet zijn uitgekeerd heeft CNV Dienstenbond meerdere meldingen gekregen met de vraag of dat wel mag. CNV gaat dit nu uitzoeken.

Tot voor kort kregen chauffeurs een bonus voor schadevrij rijden en persoonlijke prestatie. Het gaat om een fors bedrag van honderden euro’s per jaar. De regeling bestaat al sinds 1997 en de bonussen zijn zonder uitzondering jaarlijks uitgekeerd aan chauffeurs die voldeden aan de eisen.

Dit jaar is voor het eerst geen bonus uitgekeerd, omdat ze nu worden gekoppeld aan de bedrijfsprestaties. CNV is door verschillende leden benaderd met de vraag in hoeverre de werkgever deze regeling mocht aanpassen.

De ondernemingsraad heeft het onderwerp vorig jaar besproken. Zij zijn net als CNV Dienstenbond de situatie nu in kaart aan het brengen.

CNV is nu op zoek contracten en personeelsadvertenties waar de bonussen in genoemd worden. Maar ook toekenningen en andere informatie op papier ontvangen zij graag. Deze stukken zijn van belang om een oordeel te kunnen vellen in deze kwestie.