Explosief gevonden in Capelle aan den IJssel

Explosief gevonden in Capelle aan den IJssel
25-08-2013 10:30 | Binnenland | auteur De Redactie

CAPELLE AAN DEN IJSSEL(Novum) - De politie in Capelle aan den IJssel heeft zondagochtend explosief materiaal aangetroffen in een tas achter een auto. De omgeving rond de Onacklaan is afgezet waarop de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) startte met onderzoek. Het explosief wordt tot ontploffing gebracht op een braakliggend terrein dichtbij de vindplaats aan de Onacklaan, meldt de politie.

De politie kreeg rond 05.30 uur een melding dat bij metrostation Capelsebrug een man met een kniptang liep. Toen de man zijn identiteitsbewijs niet kon tonen werden zijn spullen doorzocht. Daarbij werd in een tas achter een auto een mogelijk explosief aangetroffen. Bewoners van een omliggende flat mochten uit voorzorg niet op hun balkon komen tijdens het onderzoek.

Na onderzoek bleek het inderdaad om explosief materiaal te gaan. De 35-jarige man is aangehouden. Een eerste onderzoek wijst uit dat de man het explosief vermoedelijk wilde gebruiken bij een plofkraak op een geldautomaat.

Een deel van de Onacklaan is even voor 11.00 uur nog afgezet voor verder sporenonderzoek. Het explosief wordt even verderop, bij het Rivium, tot ontploffing gebracht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden