Ombudsman: foutmarge trajectcontrole onacceptabel

Ombudsman: foutmarge trajectcontrole onacceptabel
24-08-2013 20:48 | Overtredingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer vindt het onacceptabel dat de overheid 'willens en wetens' ten onrechte boetes oplegt bij trajectcontroles. Dat meldt hij zaterdag. Brenninkmeijer laakt de foutmarge die minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) 'aanvaardbaar' vindt.

"Foutmarges passen niet bij een rechtsstaat", stelt Brenninkmeijer. "Een boete mag alleen maar worden opgelegd als de overheid zeker weet dat een automobilist te hard heeft gereden."

Onlangs bleek dat bestuurders van campers of auto's met een fietsrek boetes ontvangen omdat hun voertuig wordt aangezien voor een auto met aanhanger. Daarvoor geldt een lagere maximumsnelheid. Opstelten zei dat de onterechte boetes binnen de foutmarge vallen.

De ombudsman opende een meldpunt. Hij vindt dat de overheid er niet vanuit mag gaan dat de autorijder altijd in de gaten heeft dat hij ten onrechte een boete heeft ontvangen en daartegen dan bezwaar kan maken. "Veel weggebruikers gaan ervan uit dat het wel zal kloppen als zij bekeurd zijn. Bovendien kunnen veel van hen achteraf niet controleren of de boete klopt of niet."Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden