Rechter vindt geëiste straf voor heling vrachtwagen te laag

Rechter vindt geëiste straf voor heling vrachtwagen te laag
23-08-2013 15:26 | Overtredingen | auteur De Redactie

BREDA - De rechtbank in Breda vindt de door de officier van justitie geëiste twee weken gevangenisstraf te weinig voor heling van een gestolen truck. In plaats daarvan legde ze vrijdag drie maanden cel op aan de heler, een 50-jarige woonwagenbewoner uit Waddinxveen. Hij bood de gestolen vrachtwagen in januari 2010 aan bij een autohandelaar in het Brabantse Veen.

De Bredase rechtbank baseert de hoogte van de straf op de zogeheten ‘Oriëntatiepunten voor straftoemeting’. Daarin staat welke straf rechters doorgaans opleggen voor bepaalde delicten. In het nadeel van de 50-jarige man weegt bovendien dat hij een flink strafblad heeft.

Belangrijk bewijs in de zaak vormen afgeluisterde telefoongesprekken tussen de woonwagenbewoner en de autohandelaar. Het konijn dat de man uit Waddinxveen aanbod, was in werkelijkheid een truck, zo meende de politie. En toen agenten een paar dagen na het telefoongesprek een kijkje gingen nemen op het terrein in Veen, stond daar inderdaad een gestolen vrachtwagen. De truck was weggehaald bij een pallethandel in Zoetermeer.

Auteur: Caroline MoerlandNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden