Clicky


Ernstig ongeval met vrachtwagens op A2 bij Gronsveld

Ernstig ongeval met vrachtwagens op A2 bij Gronsveld [+foto en video]
23-08-2013 13:51 | Ongevallen | auteur De Redactie

GRONSVELD - Naar aanleiding van een verkeersongeval tussen twee vrachtwagens is de A2 autosnelweg richting Maastricht enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer in noordelijke richting.

Door nog onbekende oorzaak zijn vrijdag rond 13:00 uur twee vrachtwagens op de A2 met elkaar in botsing gekomen. Een vrachtwagen geladen met glas kwam dwars op de weg te staan, de andere vrachtwagen kantelde op zijn zij. Deze bulkauto was geladen met een mengsel bestaande uit kalk en gips en water.

De bestuurder van de bulkauto is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ter assistentie is een traumahelikopter ter plaatse gekomen. De andere chauffeur is niet gewond geraakt bij het verkeersongeval. Het wegdek is deels bezaaid met glas uit de vrachtwagen.

Als gevolg van het verkeersongeval is de A2 afgesloten en is door de hulpdiensten een omleidingstraject ingesteld voor het verkeer komend vanuit België. Zij kan het beste de aangegeven omleidingsroutes volgen via de Köbbesweg, Oeslingerbaan en Kennedybrug of via de Rijksweg in Heer en de Oeslingerbaan. De verwachting is dat de autosnelweg nog tot vrijdagavond 22.00 uur gesloten is voor het verkeer.

Voor een video van dit ernstige ongeval klikt u hier

 

©Foto: Twitter/Okaann