Clicky


Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal en heling

Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal en heling
23-08-2013 12:02 | Binnenland | auteur De Redactie

ASSEN - De politie heeft donderdagmiddag drie mannen van 33, 35 en 38 jaar uit Roemenie aangehouden op verdenking van diefstal en heling.

Een oplettende getuige zag dat de drie mannen zich verdacht ophielden op een parkeerterrein bij een tankstation langs de N33. De getuige is vervolgens achter de auto van de mannen aangereden en op aanwijzigen van deze getuige konden de agenten de auto traceren. Zij reden op dat moment op de A28 in de richting van Groningen. Ter hoogte van Assen namen zij de afslag en reden vervolgens op de A28 terug in de richting van Hoogeveen.

Uiteindelijk konden de agenten de auto op de N385 in Westerbork staande houden. In de auto troffen ze diverse jerrycans aan met benzine en diesel. Tevens lagen er diverse gereedschappen in de auto. Ook in de vuilniszakken, welke het viertal tijdens het rijden uit de auto hadden gegooid, zaten gereedschappen. Alles is in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachten zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek, meldt de politie.