Clicky


Lager verlies voor Odfjell door verbeterende markt

Lager verlies voor Odfjell door verbeterende markt
23-08-2013 09:20 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

(Novum) - Odfjell heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies geleden van twee miljoen dollar (anderhalf miljoen euro). In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 28 miljoen dollar. Het Noorse tanker- en tankopslagbedrijf schrijft het lagere verlies toe aan een iets verbeterde markt en beter gebruik van de vloot chemicaliëntankers.

De operationele winst, de inkomsten na aftrek van kosten, steeg van 27 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2012 naar 36 miljoen dollar dit jaar. De omzet daalde echter wel van 307 naar 293 miljoen dollar.

Bij de divisie terminals daalde de omzet met twee miljoen dollar naar 36 miljoen dollar. De operationele winst halveerde bijna, van dertien miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2012 naar zeven miljoen euro dit jaar. Hierin is een eenmalige post opgenomen van drie miljoen dollar voor de tankopslag van Odfjell in Rotterdam.

De Rotterdamse terminal zelf boekte een negatief operationeel resultaat van 8,4 miljoen dollar, tegenover 8,3 miljoen dollar in het tweede kwartaal vorig jaar. Odfjell verwacht dat de omzet in Rotterdam zal toenemen in het derde kwartaal, als meerdere tanks in gebruik worden genomen.

De terminal in Rotterdam kwam vorige zomer in opspraak toen bleek dat er problemen waren met de veiligheid. Begin dit jaar was het wederom raak toen vakbonden en de ondernemingsraad in conflict kwamen met de directie over de voorgenomen reorganisatie van Odfjell. Inmiddels is daar een akkoord over bereikt.