Hogere winst voor Schiphol

Hogere winst voor Schiphol
22-08-2013 09:58 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Het nettoresultaat van Schiphol is in het eerste halfjaar met 18,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De luchthaven boekte een winst van 110 miljoen euro. Het hogere resultaat kan voor een groot deel worden toegeschreven aan de participaties in andere luchthavens, zo meldt Schiphol donderdag.

Het bedrag dat Schiphol binnenhaalde aan deelnemingen in binnenlandse en buitenlandse vliegvelden steeg in de eerste helft van het jaar naar 33 miljoen euro. Met name het Australische Brisbane Airport zorgde voor betere resultaten.

Het aantal passagiers dat in de eerste zes maanden de luchthaven aandeed, steeg boven verwachting met 3,1 procent naar 24,7 miljoen passagiers. De gemiddelde besteding per vertrekkende passagier in de winkels achter de douane daalde met anderhalf procent. Met name de Nederlandse passagiers besteedden minder. Door het grotere aantal passagiers nam de omzet echter nog wel toe.

De omzet van de luchthaven nam toe naar 658 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2012 was dat nog 637 miljoen euro. Vrachtvervoer liet een licht stijging zien in 'uitdagende' marktomstandigheden, aldus Schiphol in een toelichting op de cijfers.

Voor heel 2013 verwacht Schiphol een nettoresultaat dat ongeveer gelijk is aan dat van vorig jaar, zo'n 199 miljoen euro. Schiphol investeert de komende jaren ruim vijfhonderd miljoen euro in de luchthaven. In combinatie met de gematigde tariefontwikkeling moet dat de concurrentiepositie verder versterken, aldus topman Jos Nijhuis.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden