Clicky


Moeizame Nederlandse markt hindert BAM

Moeizame Nederlandse markt hindert BAM
22-08-2013 09:24 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

BUNNIK (Novum) - BAM heeft veel last van de krimpende Nederlandse markt. De omzet van het bouwbedrijf daalde in het eerste halfjaar van 2013 met 3,7 procent naar iets meer dan 3,2 miljard euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt BAM donderdag bij het bekendmaken van zijn halfjaarcijfers.

Het bedrijfsresultaat kromp nog veel sterker, van 47,2 miljoen euro vorig jaar naar 11,3 miljoen nu. Wel boekte BAM tussen januari en juni een bescheiden nettowinst van 16 miljoen euro, terwijl het vorig jaar nog 314 miljoen euro verlies leed. Dat verlies was toen overigens vooral te wijten aan forse afschrijvingen.

BAM verwacht dat het resultaat in de tweede jaarhelft van 2013 beter zal uitvallen dan in het eerste halfjaar. Om dat te bereiken voert het bedrijf dit jaar voor zo'n 25 miljoen euro een reorganisatie door, waarbij in Nederland ongeveer vijfhonderd voltijdbanen verloren gaan.

"Na een trage start in het eerste kwartaal, dat werd beïnvloed door de strenge winter, stelde het tweede kwartaal van 2013 teleur", aldus bestuursvoorzitter Nico de Vries. "De Nederlandse markt voor bouw en infra kromp en de concurrentiedruk is nog verder toegenomen."

Foto's

  • BAM
    BAM