Clicky


Hitmetal kiest voor Hyster

Hitmetal kiest voor Hyster
22-08-2013 09:27 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur De Redactie

Met de aanschaf van 9 nieuwe Hyster trucks kiest Hitmetal uit Beek en Donk voor degelijkheid en betrouwbaarheid. Een doordachte keuze, want stilstand is in de volcontinu inzet bij de leverancier van metaaldraadproducten uit den boze. Met leverancier Barloworld is om diezelfde reden bovendien een dichtgespijkerd all-in servicecontract overeengekomen.

Toen het leasecontract van Hitmetals intern transportvloot afliep, ging de producent en leverancier van bouwhekken, gaas, nagels en vele andere metaaldraadproducten op zoek naar vervanging. Betrouwbaarheid en een perfecte service waren de belangrijkste criteria bij die zoektocht, blijkt als productiemanager Gert-Jan Migchels toelicht: “Er wordt hier 24 uur per dag en zeven dagen per week gewerkt. Stilstand kunnen we ons simpelweg niet permitteren. Ook niet als het aankomt op intern transport. We zijn erg afhankelijk van onze heftrucks en hebben dan ook gezocht naar robuuste, degelijke trucks. De Hyster trucks bieden precies wat we nodig hebben. Bovendien was het tarief dat Barloworld neerlegde behoorlijk scherp.”

Optimale service

In totaal leverde Barloworld Intern Transport 9 trucks; 8 elektrisch aangedreven heftrucks met hefcapaciteiten variërend van 1,6 tot 4,5 ton en 1 elektropallettruck. “Stuk voor stuk no-nonsens trucks, die een maximale inzetbaarheid mogelijk maken”, vervolgt Migchels. “De trucks zijn compact en wendbaar, waardoor zelfs in de kleinste ruimte goed en veilig kan worden gemanoeuvreerd. En ondanks de compacte maatvoering blijft er voldoende ruimte over voor de chauffeur.” De trucks worden geleased voor een periode van 72 maanden met een optie voor nog eens 12 maanden.

Bij het leasecontract is tevens een all-in servicecontract afgesloten. “Ook weer om een maximale inzetbaarheid te garanderen”, weet de productiemanager. Het sterkste servicepunt is volgens hem de snelle responstijd. Mocht het nodig zijn, dan staat de servicemonteur binnen 2 tot 4 uur voor de deur. Ook ’s nachts. Bovendien liggen alle onderdelen in Nijmegen op voorraad, zodat ook die snel beschikbaar zijn. En voor noodgevallen – als een truck onverhoopt langer dan 24 uur stilstaat – levert Barloworld vervangend materieel. “Daarnaast hebben we altijd de mogelijkheid om een truck uit de vloot om te wisselen, als dat nodig blijkt. Zo is ook een maximale flexibiliteit gewaarborgd”, aldus Migchels.

Hitmetal is producent en totaalleverancier van gepuntlast gaas, tijdelijke en permanente hekwerksystemen, bevestigers en metaalproducten voor de verwerkende industrie en handel. Het bedrijf heeft een groot voorraadassortiment en een uitgebreide logistiek en service in Nederland, België en Duitsland.