Transport Online - Van Dalen: EC moet stakingen Duitse sluiswachters stoppen

Van Dalen: EC moet stakingen Duitse sluiswachters stoppen

Van Dalen: EC moet stakingen Duitse sluiswachters stoppen
20-08-2013 11:08 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) wil dat de Europese Commissie vlug een einde maakt aan de stakingen van Duitse sluiswachters. Dat blijkt uit de schriftelijke vragen die hij vandaag heeft gesteld aan Transportcommissaris Kallas.

Van Dalen: "Door een arbeidsconflict tussen de sluiswachters en het Duitse verkeersministerie wordt er gestaakt bij verschillende Duitse sluizen. Binnenvaartschippers lijden daardoor veel schade. Maar ook één van de pijlers van de Europese Unie, het vrij verkeer van goederen, is in het gedrang. Daarom is de Europese Commissie wat mij betreft verplicht de stakingen van de Duitse sluiswachters zo spoedig mogelijk te beëindigen."

Volgens Van Dalen, vicevoorzitter van de Transportcommissie van het Europees Parlement, heeft de Europese Commissie twee opties. "Ten eerste kan de Europese Commissie bemiddelen in het arbeidsconflict tussen de sluiswachters en de Duitse overheid. Maar als dat niet werkt, moet de Europese Commissie Duitsland steviger aanpakken. Want Duitsland is verdragsrechtelijk verplicht het vrij verkeer van goederen te garanderen. Als een arbeidsconflict leidt tot wekenlange stakingen, moet de Europese Commissie Duitsland daarom verplichten de staking te beëindigen. De sluiswachters en het Duitse verkeersministerie lossen hun conflict maar op aan de vergadertafel en niet over de rug van de binnenvaartschippers”, aldus Van Dalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions