Clicky


Omzetgroei voor Jumbo-supermarkten

Omzetgroei voor Jumbo-supermarkten
20-08-2013 10:19 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

VEGHEL (Novum) - De supermarkten van Jumbo hebben in de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van bijna twee miljard euro, een stijging van achttien procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat komt door een toename van het aantal winkels. De autonome omzet groeide met 2,1 procent. Dat maakte de Jumbo-groep dinsdag bekend.

De supermarkten van de C1000-formule boekten een zestien procent lagere omzet, door een afname van het aantal winkels. Autonoom groeide de omzet voor deze formule met 0,7 procent. Jumbo bouwt momenteel C1000-supermarkten om naar de Jumbo-formule. Bij een aantal van die winkels blijft de omzet achter op de prognoses.

De omzet van het gehele Jumbo-concern kwam uit op 3,86 miljard euro. Dat was in de eerste helft van vorig jaar nog 3,64 miljard. Jumbo heeft nu een marktaandeel van 20,7 procent, waarvan 11,6 procent voor de Jumbo-formules.

Jumbo breidt het eind maart gelanceerde 'food-concept' verder uit. De supermarktketen opende in Breda de grootste supermarkt van Nederland met een winkeloppervlakte die vijf maal groter is dan gemiddeld. De winkel heeft onder meer een eigen restaurant. Jumbo begint de uitbreiding met een vestiging in Amsterdam.