Transport Online - 'NMBS eist tot 26 miljoen van Fyra-bouwer'

'NMBS eist tot 26 miljoen van Fyra-bouwer'

'NMBS eist tot 26 miljoen van Fyra-bouwer'
20-08-2013 09:53 | Buitenland | auteur De Redactie

(Novum) - De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS dient een schadeclaim die kan oplopen tot 26 miljoen euro in tegen de bouwer van de Fyra, de Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda. Dat melden Belgische media dinsdag. Eerder kreeg de NMBS al 37 miljoen euro aan voorschotten terug op de aankoop van de hogesnelheidstrein.

De maatschappij zal de schadevergoeding in september eisen bij de rechtbank in Utrecht. Alle mogelijke schadeposten worden nog onderzocht, maar volgens bronnen binnen de NMBS zal het gaan om een bedrag tussen de 17 en 26 miljoen euro.

Een woordvoerder van de Belgische spoorwegmaatschappij laat dinsdag weten dat het bedrijf inderdaad een schadevergoeding eist. Het bedrag wil zij echter niet bevestigen.

In juli besliste de rechtbank al dat de NMBS de voorschotten, van ruim 37 miljoen euro, terugkrijgt. Dat bedrag werd betaald voor de drie Fyra-treinstellen die de Belgen bestelden. Dat geld is inmiddels overgemaakt.

Een woordvoerder van de NS wil dinsdag niet ingaan op vragen rondom een mogelijk schadevergoeding van AnsaldoBreda. "De juridische afwikkelingen met AnsaldoBreda zijn nog bezig". Daarop wil hij niet vooruit lopen. Of een schadevergoeding deel uitmaakt van die 'afwikkelingen' wil de woordvoerder evenmin bevestigen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions