Clicky


'Werknemers Bijenkorf zo veel mogelijk herplaatst'

'Werknemers Bijenkorf zo veel mogelijk herplaatst'
20-08-2013 00:04 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De werknemers die worden getroffen door de sluiting van vijf filialen van de Bijenkorf worden zo veel mogelijk bij andere filialen herplaatst. Daarmee zijn de scherpe randjes van het nieuws er volgens FNV Bondgenoten af, meldt de vakbond maandag na een toelichting van het bedrijf.

Zaterdag werd bekend dat de filialen van de Bijenkorf in Arnhem, Enschede, Groningen, Breda en Den Bosch dicht gaan. Daarmee blijven zeven filialen van de Bijenkorf over. Het besluit heeft gevolgen voor 262 medewerkers.

Iris van der Veen van FNV Bondgenoten stelt te snappen dat sprake is van een strategische heroverweging. Toch vindt ze het onverteerbaar dat de Bijenkorf 'in deze zware tijden voor de detailhandel' vijf volstrekt gezonde filialen sluit.

Het concern zegde maandag volgens de vakbond echter toe dat het alles op alles zet om de economische en sociale gevolgen voor de werknemers te beperken, onder meer door zo veel mogelijk werknemers intern bij andere filialen te herplaatsen. Van der Veen laat weten de komende tijd er op toe te zullen zien dat het niet bij woorden blijft. "Want iedere werknemer heeft recht op zekerheid over werk en inkomen, zeker in deze economisch slechte tijden."

De vestigingen in Arnhem en Enschede worden overigens overgenomen door de Ierse prijsvechter Primark.