Eerste resultaten LZV-proef Duitsland bekend

Eerste resultaten LZV-proef Duitsland bekend
19-08-2013 13:22 | Buitenland | auteur De Redactie

BERGISCH GLADBACH(D) - Vorige week maakte de Bundesanstalt für Straßenwesen (BASt) de eerste bevindingen van de proef met LZV’s, in Duitsland, over het eerste half jaar van 2013 bekend. In totaal werden er ongeveer 5000 ritten uitgevoerd door 29 verschillende LZV’s. Gemiddeld werd er per LZV 500 kilometer gereden. In totaal werd er bijna 1 miljoen kilometer afgelegd.

Van de vijf verschillende types LZV gebruikten de meeste transportbedrijven de bakwagen met dolly en oplegger. De LZV's werden voor driekwart ingezet voor vervoer tussen magazijn- en productielocatie's.

De LZV's vervoerden veelal onderdelen voor de autoindustrie, huishoudelijke apparaten(witgoed), luchtvracht, kleding, voedsel en verpakkingsmateriaal.

Het beladen vloeroppervlak van de LZV's bedroeg ongeveer 90 procent. Ook werden er ongeveer 2000 gegevens verzamelt met betrekking tot het totale laadgewicht. Uit die gegevens bleken de LZV's ongeveer 80 procent van het maximale toelaatbare gewicht te zijn.

De BASt meldt echter wel dat uit deze onderzoeksresultaten geen wetenschappelijk onderbouwde conclusies kunnen worden getrokken. Daar is meer onderzoek voor nodig.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden