Transport Online - NCTV: geen aanwijzingen voor aanslag op spoor

NCTV: geen aanwijzingen voor aanslag op spoor

NCTV: geen aanwijzingen voor aanslag op spoor
19-08-2013 09:58 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM (Novum) - Er zijn geen aanwijzingen dat Al-Qaida aanslagen voorbereidt op het Nederlandse spoor. Dat zegt een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in reactie op berichtgeving maandagochtend van de Duitse krant Bild over vermeende plannen van het terreurnetwerk.

De Duitse krant schreef op basis van bronnen bij de inlichtingendiensten dat Al-Qaida van plan is aanslagen te plegen op treinen in Europa. Volgens de zegsman is de informatie niet nieuw en is er niets wat wijst op een concrete dreiging gericht op Nederland.

De diensten houden rekening met sabotage aan seinen en bovenleidingen, de plaatsing van explosieven op de rails en in spoortunnels en bomaanslagen op de treinen zelf. Duitsland heeft 'onzichtbare veiligheidsmaatregelen' getroffen. Onder meer agenten in burger zouden worden ingezet.

In Nederland zijn aanvullende maatregelen niet nodig, zegt de NCTV. Wel is er 'extra waakzaamheid' rond treinen naar België, zo liet de NCTV eerder deze maand al weten. Ook worden vluchten naar de Verenigde Staten op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten extra in de gaten gehouden.

Bij Nederlandse belangen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is wel sprake van een verhoogd risico voor aanslagen. Daarom is de ambassade in Jemen tijdelijk gesloten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions