Clicky


Medewerkers V&D staken in distributiecentrum Aduard

Medewerkers V&D staken in distributiecentrum Aduard
19-08-2013 09:15 | Algemeen | auteur De Redactie

ADUARD (Novum) - Werknemers van V&D staken maandag in het distributiecentrum in Aduard. Ze leggen het werk neer omdat ze niet tevreden zijn over de ontslagvergoeding die het warenhuis biedt. Ruim honderd medewerkers van V&D komen zonder werk te zitten als het distributiecentrum in Groningen volgend jaar sluit.

FNV Bondgenoten eist voor het ontslag een ruimere vergoeding dan V&D nu biedt. Voor de berekening daarvan zou gebruik moeten worden gemaakt van de tot 2009 geldende kantonrechtersformule. Door een andere weging van het aantal dienstjaren levert de oude formule een hogere vergoeding op.

Vorige week dinsdag boden de werknemers van het distributiecentrum de directie van het warenhuis al een petitie aan. Een dag eerder had V&D een ultimatum laten verlopen waarin de medewerkers vroegen om een ontslagvergoeding met tenminste het niveau van het sociaal plan van 2012. De vergoeding die V&D biedt is dertig procent lager.

V&D stelde eerder in een verklaring dat er een goed bod ligt, inclusief een werk-naar-werkregeling. FNV Bondgenoten neemt daarmee geen genoegen. "Een nieuwe baan is echt niet zo maar gevonden, zeker niet in Groningen", aldus een woordvoerder. Hij noemt een ruimere vergoeding een 'bittere noodzaak' voor de ontslagen medewerkers.

CNV en de ondernemingsraad van V&D stemden in tegenstelling tot FNV wel in met het sociaal plan. Naast de 109 banen bij het distributiecentrum in Aduard dit jaar vervallen de komende anderhalf jaar ook nog zestig banen bij een servicecentrum in Amsterdam.