Clicky


Bijenkorf sluit vijf filialen

Bijenkorf sluit vijf filialen
17-08-2013 23:42 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De filialen van de Bijenkorf in Arnhem, Enschede, Groningen, Breda en Den Bosch gaan dicht. Dat heeft het bedrijf zaterdag bekendgemaakt. In totaal worden 262 arbeidsplaatsen geschrapt.

De warenhuizen in Arnhem en Enschede gaan begin volgend jaar al dicht, de andere drie sluiten in het voorjaar van 2016. Er blijven zeven filialen van de Bijenkorf over.

Daar moet de nadruk meer komen te liggen op een zogenoemde 'premium experience'. Dit houdt in dat er meer luxe merken 'van internationale allure' in de winkels komen. Hiervoor wordt in vijf jaar tweehonderd miljoen euro gereserveerd.

"Het voorgenomen besluit om filialen te sluiten valt ons niet licht. Wij zijn de collega's die zich jarenlang voor de Bijenkorf hebben ingezet, zeer dankbaar voor hun inspanningen", zegt topman Giovanni Colauto. "Toch hebben we moeten concluderen dat voor een succesvolle uitrol van de strategie, de filialen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht het beste zijn gepositioneerd."