PVV ziet krokodillentranen over Oost-Europeanen

PVV ziet krokodillentranen over Oost-Europeanen
17-08-2013 10:32 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) echt wil voorkomen dat Oost-Europeanen lager opgeleide Nederlanders op de arbeidsmarkt verdringen, moet hij voorkomen dat Bulgaren en Roemenen vanaf volgend jaar in Nederland aan de slag mogen. Dat schrijft PVV-Kamerlid Machiel de Graaf in een reactie op een ingezonden brief in de Volkskrant van Asscher.

Asscher en de Engelse publicist schrijven zaterdag in de Volkskrant en de Britse krant The Independent dat de Europese Unie nieuwe regels moet opstellen om het vrije verkeer van werknemers aan te pakken. Ze wijzen erop dat er meer Oost-Europeanen naar de rijkere landen komen dan verwacht, daarom zouden de kwetsbare groepen in die landen moeten worden beschermd 'zonder het principe van niet-discrimineren geweld aan te doen'.

De Graaf ziet in Asscher 'de pyromaan die zich uitgeeft voor brandweerman'. "Hij en zijn PvdA hebben zelf de ellende veroorzaakt die nu op ons afkomt." Asscher zou krokodillentranen huilen en helemaal geen oplossing willen. Het Kamerlid wijst erop dat de PVV altijd al tegen het besluit is geweest om de tewerkstellingsvergunning voor Polen af te schaffen.

De partij schrijft een debat te willen met Asscher, waarin hij moet uitleggen hoe hij de 'hordes Roemenen en Bulgaren' gaat tegenhouden. De Graaf vraagt de minister of hij inmiddels inziet dat de afschaffing van die vergunning een 'domme beslissing' is geweest. "Bent u bereid alles in het werk te stellen om de grenzen ook na 1 januari voor Roemeense en Bulgaarse arbeiders gesloten te houden en de tewerkstellingsvergunning voor Polen opnieuw in te voeren of huilt u slechts krokodillentranen?"Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden