Clicky


Veerboot Thomas Aquinas gezonken na botsing met vrachtschip Sulpicio Express-7

Veerboot Thomas Aquinas gezonken na botsing met vrachtschip Sulpicio Express-7
16-08-2013 18:53 | Algemeen | auteur De Redactie

MANILLA (Novum/AP) - Een Filipijnse veerboot met bijna zevenhonderd passagiers aan boord is vrijdag op een vrachtschip gebotst. De MV Saint Thomas of Aquinas maakte daarop slagzij en begon te zinken. Ten minste zeventien opvarenden zijn omgekomen, liet de kustwacht weten. Tot dusver zijn 525 mensen, onder wie een elf maanden oude baby, gered.

Passagier Jerwin Agudong zegt lijken in het water te hebben zien drijven. Andere opvarenden zaten volgens hem vast in het zinkende schip. "Het lijkt erop dat sommigen niet weg konden komen", somberde Agudong. "Ik heb te doen met de kinderen. We zagen dode lichamen aan de kant, en enkele drenkelingen die werden gered."

Volgens Agudong wilde de Santo Tomas de Aquino aanleggen aan de pier, maar kwam het tot een botsing met een vrachtschip dat juist zee wilde kiezen. De kapitein liet zijn schip na de aanvaring ontruimen. De bemanning deelde reddingsvesten uit terwijl de veerboot steeds meer water maakte. Agudong en enkele anderen besloten over de reling te springen.

De kustwacht zegt met twee schepen te hulp te zijn geschoten. Ook andere vaartuigen in de buurt verleenden assistentie.

De aanvaring vond plaats vlakbij de centraal gelegen stad Cebu, niet ver van de wal. De veerboot kwam uit Nasipit en had er al een dagreis op zitten.