Clicky


Festival Lowlands in Biddinghuizen trapt 21e editie af

Festival Lowlands in Biddinghuizen trapt 21e editie af
16-08-2013 09:45 | Binnenland | auteur De Redactie

BIDDINGHUIZEN (Novum) - Festivalminnend Nederland kan de komende dagen weer uit zijn dak gaan op Lowlands. Het festival in Biddinghuizen, dat van vrijdag tot en met zondag duurt, beleeft zijn 21e editie. De organisatie strikte artiesten als de Editors, Nick Cave and the Bad Seeds en Nine Inch Nails.

Tom Odell is vrijdag om 13:30 uur een van de eerste artiesten die het podium betreden. Later staan onder meer de heren van de Jeugd van Tegenwoordig, die hun nieuwe albumtitel bekendmaken op het festival, op de planken. Zaterdag en zondag volgen namen als The Opposites, Major Lazor, Franz Ferdinand en The Knife.

Uit onderzoek van streamingdienst Deezer voorafgaand aan het festival bleek dat de nummers van Major Lazor en The Opposites momenteel erg populair zijn. Watch Out for This van Major Lazor werd afgelopen maand het meest toegevoegd aan Deezer-playlists, gevolgd door Sukkel voor de Liefde en Thunder van The Opposites. Deezer verzamelde data uit drieduizend playlists van alle artiesten die op Lowlands te vinden zijn en stelde daaruit een Deezer-Lowlands top 40 samen.

The Opposites staan zaterdag met een optreden in de Alphatent. "Lowlands is echt ons festival geworden", zei rapper Willy tegen Deezer. "We staan er nu voor de zesde keer. De eerste keer op Lowlands werden we nog meegenomen door de politie omdat die dacht dat we pillen verkochten, terwijl we slechts handtekeningen aan het uitdelen waren. Nu, zes jaar later, zijn we volgens deze lijst zelfs groter dan Kendrick Lamar. Echt een eer."