Clicky


Lichamen gevonden in onderzeeër India

Lichamen gevonden in onderzeeër India
16-08-2013 09:40 | Algemeen | auteur De Redactie

NEW DELHI (Novum/AP) - Duikers van de Indiase marine hebben de lichamen geborgen van vier bemanningsleden van de onderzeeër die woensdag na een dubbele explosie in brand vloog. Dat heeft een woordvoerder van de marine vrijdag bekendgemaakt.

Aan boord van de duikboot waren in totaal achttien personen. Gezien de staat van de lichamen van de vier slachtoffers is het zeer waarschijnlijk dat de veertien anderen het ongeluk ook niet hebben overleefd, aldus de woordvoerder. De lichaam zijn zeer ernstig verbrand en de identiteit van de slachtoffers zal door middel van dna-testen moeten worden vastgesteld.

De onderzeeër werd woensdag op zijn ligplaats in de marinehaven van Mumbai getroffen door twee explosies en een felle brand. De explosies deden zich voor in de torpedokamer. Op videobeelden van omstanders is een enorme steekvlam te zien. De brandweer had twee uur nodig om de brand te blussen. Het is nog niet bekend wat de explosies heeft veroorzaakt.

De duikers hebben grote moeite met het doorzoeken van de duikboot. Door de enorme hitte van de brand zijn sommige luiken vastgesmolten. Bovendien is het water troebel door modder en olie. Het zicht is vrijwel nihil, zelfs met sterke lampen is weinig te zien, aldus de marine. De zoektocht naar lichamen verloopt dan ook 'zeer langzaam'.

De duikboot, de zestien jaar oude INS Sindhurakshak, is van Russische makelij en was kortgeleden nog naar Rusland geweest voor een opknapbeurt. In 2010 kostte een explosie aan boord van de onderzeeër aan een matroos het leven en raakten er twee gewond.